متن خبر

ضرورت راه اندازی چرخه بازسازی و بازیافت در صنعت پرداخت

زمان درج: ۱۴۰۴/۰۳/۰۷ [۱۴:۵۵:۲۱] - زمان ويرايش: ۱۴۰۴/۰۳/۰۸ [۰۸:۲۴:۴۳] - بازديد: ۱۲۲

مدیرعامل ایران‌کیش در گفت و گو با عصر تراکنش:

ضرورت راه اندازی چرخه بازسازی و بازیافت در صنعت پرداخت

دکتر حمزه آقابابایی، مدیرعامل شرکت ایران‌کیش، به تازگی در گفتگویی با عصر تراکنش درباره راهکار نجات از فرسودگی سخت افزارها و ضرورت راه اندازی چرخه بازسازی و بازیافت در صنعت پرداخت، صحبت کرده است.

مدیرعامل شرکت ایران‌کیش، با تاکید بر اینکه با استفاده از واژه «فرسودگی» چندان موافق نیستم، گفت: فرسودگی، واژه‌ای مربوط به پارادایم قدیمی است و برای مشکلات امروز باید با رویکردهای جدید بیندیشیم و صحبت کنیم، کسب‌وکارها می‌توانند با طی کردن گام‌هایی به‌صورت متوالی، نقشی اساسی در بهبود حوزه سخت‌افزاری ایفا کنند.

وی افزود: در برآورد عمر تجهیزات نباید تنها به یک متغیر مانند طول عمر واقعی یا Lifetime بسنده کرد. باید متغیرهای دیگری را نیز در نظر گرفت. به همین دلیل، برای هر کالا، علاوه بر Actual Product Lifetime و Expected Product Lifetime، می‌توان پارامتری با عنوان Longevity نیز تعریف کرد.

مدیرعامل ایران کیش گفت: Longevity  در واقع نوعی چشم‌داشت مصرف‌کننده از دوام یک محصول است. برای نمونه، بسیاری از افراد، موبایل خود را پیش از پایان Actual Product Lifetime آن و تنها به‌دلیل کاهش Longevity از نظر ذهنی، تعویض می‌کنند؛ در حالی که دستگاه هنوز سال‌ها قابل استفاده است. در صنعت دستگاه‌های کارت‌خوان نیز این فاصله میان عمر واقعی و Longevity بسیار مشهود است و اغلب به دلایلی فرهنگی، اقتصادی یا مد روز اتفاق می‌افتد.

آقابابایی با اشاره به اثرات این رویکرد، اظهارداشت: در نتیجه، برخی دستگاه‌ها تنها به دلیل بالا بودن هزینه نگهداری یا نبود قطعه کنار گذاشته می‌شوند. این در حالی است که با تمهیداتی مانند استفاده از پایه‌های کارت‌خوان می‌توان Durability یا دوام را افزایش داد.

وی ادامه داد: شاخص دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، Residential Time  است؛ یعنی بازه زمانی از نخستین روز ورود دستگاه به کشور تا آخرین روزی که قطعات یدکی و نیروی متخصص آن وجود دارد. برخی دستگاه‌ها Residential Time بسیار کوتاهی دارند و همین موضوع سبب شده در نخستین خرابی از چرخه استفاده خارج شوند.

مدیرعامل ایران‌کیش گفت: در دو دهه گذشته، شرکت‌های بی‌سابقه‌ای صرفاً با هدف فروش کوتاه‌مدت وارد بازار تجهیزات بانکی شدند و پس از یک یا دو مناقصه، بازار را ترک کردند. این موضوع به تضعیف زیرساخت‌ها منجر شد. حتی اگر دستگاه‌ها از نظر طول عمر فنی مناسب بودند، به دلیل Residential Time کوتاه از رده خارج شدند.

وی افزود: این آسیب را می‌توان حاصل کوته‌بینی بازیگران این حوزه دانست. در مقایسه، در آمریکا دستگاه مکانیکی Zip Zap که از دهه ۶۰ میلادی عرضه شد، تا سال ۲۰۰۶ یعنی حدود ۵۰ سال پشتیبانی می‌شد.

آقابابایی تأکید کرد: نگاه صفر و یکی به مفهوم فرسودگی باعث می‌شود برای دو دهه آینده چهار میلیارد دلار هزینه بیهوده صرف شود؛ در حالی که با راه‌اندازی چرخه بازسازی و بازیافت، می‌توان بخش قابل توجهی از این سرمایه را دوباره به کار گرفت.

وی درباره امنیت نیز اظهار داشت: نمی‌توان رابطه‌ای خطی بین فرسودگی سخت‌افزار و آسیب‌پذیری امنیتی قائل شد. گاهی سیستم‌عامل‌های قدیمی با رمزگذاری قوی امن‌تر از سیستم‌های جدید بدون محافظت‌اند. بنابراین باید نگاه همه جانبه ای به ایک موضوع داشت.

مدیرعامل ایران‌کیش با بیان اینکه زیرساخت‌های دیجیتال ایران از نظر آماری در وضعیت بحرانی نیستند، گفت: ما در بهره‌وری و کارایی، با چالش‌هایی جدی مواجه هستیم. هزینه بالایی صرف شده تا به سطحی متوسط برسیم. بنابراین، نوسازی زیرساخت‌های قانونی، مقرراتی و تصمیم‌گیری، یک ضرورت است.

 



آخرین اخبار

{{ item.Title }}

{{ item.Title }}

{{ item.UpdateDateTime.DisplayDateTime }}

بیشتر بخوانید